Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ÁSZF

Általános szerződési feltételek

A Babatermék Kereskedő Kft. (továbbiakban: Szolgáltató) üzleti tevékenysége az általa forgalmazott termékek és nyújtott szolgáltatások kis- és nagykereskedők részére történő értékesítése. A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Szolgáltató és az általa a www.babatermekrendeles.hu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Partner (a továbbiakban: Partner) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Partner a továbbiakban együttesen: Felek). Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a www.babatermekrendeles.hu weboldalon keresztül történik, függetlenül attól, hogy annak teljesítése Magyarországról vagy külföldről, a Szolgáltató vagy közreműködője által történik.

Szolgáltató adatai

Név: Babatermék Kereskedő Kft.
Székhely és levelezési cím: 1034 Budapest, Szőlő utca 23. fszt. 3.
Telefonszáma: +36-20-931-9080
E-mail cím: babatermekrendeles@gmail.com
Cégjegyzékszám: 01-09-299648
Bejegyző bíróság megnevezése:
Adószám: 25977495241
Számlavezető pénzintézet: Sberbank
Bankszámlaszám: 14100103-31204749-01000007

1. Általános tudnivalók, a felek közötti szerződés létrejötte

1.1. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.babatermekrendeles.hu weboldalon (a továbbiakban: Weboldal) található elektronikus áruházon (a továbbiakban: Webáruház) keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre.

1.2. Szolgáltató vásárlói kizárólag az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (”Ektv.”) 2.§ v) pontja szerinti fogyasztónak nem minősülő, regisztrált felhasználók lehetnek. Nem lehet szolgáltató Partnere az Ektv. 2.§ v.) pontjában meghatározott fogyasztónak nem minősülő gazdasági szervezet, amely önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységén kívül eső célok érdekében jár el. A regisztrációval a Partner kijelenti, hogy a portál oldalait kizárólag gazdasági vagy szakmai tevékenysége körébe eső szerződéskötés céljából nyitja meg, tehát nem minősül az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény Ektv. 2.§ v.) pontjában foglaltak szerint fogyasztónak.

1.3. A Webáruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

1.4. A Felek közötti szerződés a megrendelő adatlap valamennyi kötelezően kitöltendő mezőjének kitöltését és a beírt adatok ellenőrzését követően, a „Rendelés elküldése” gombra kattintás megerősítésével jön létre. A Felek között ily módon magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, a Szolgáltató azt iktatja, és azt a hatályos jogszabályi előírások által előírt időtartamig őrzi. Felek között létrejött azon kereskedelmi ügylet (pl.: megrendelések leadása) is szerződésnek minősül, amelyet a Partner a Szolgáltató nem a Webáruházon keresztülbonyolít (írásban, személyesen vagy telefonon).

1.5. A Webáruházban történő megrendelés a leadását követően, annak teljesítéséig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre telefonon és elektronikus levélben van lehetőség.

1.6. A szerződés nyelve magyar.

1.7.
Ügyfélszolgálat: Babatermék Kereskedő Kft.
Ügyfélszolgálati iroda helye: 1034 Budapest, Szőlő utca 23. fszt. 3.
Ügyfélszolgálat nyitva tartási ideje: A mindenkor érvényes nyitva tartási időben, amely a Weboldalon, a Kapcsolat menüpont alatt megtekinthető.
Telefon: +36-20-931-9080
Internet cím: www.babatermekrendeles.hu
E-mail: babatermekrendeles@gmail.com

2. Regisztráció

2.1. A Weboldal bal felső sarkában található Regisztráció menüpont alatt, az ott található leírás alapján, valamint az adatlap kitöltésével kerülhet sor a regisztrációra. A Partner a Weboldalon történő regisztrációjával kijelenti, hogy jelen ÁSZF feltételeit megismerte és elfogadja.

2.2. A Szolgáltatót a Partner által tévesen, hiányosan és/vagy pontatlanul megadott adatokra vagy a Webáruház webes felületén eszközölt bármilyen adatrögzítési, - módosítási hibára vagy hiányra visszavezethető károkért (szállítási késedelemért, téves rendelésért, illetve egyéb problémáért) semminemű felelősség nem terheli. A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha a Partner a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely, nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik.

2.3. Felek kölcsönösen kötelesek egymást értesíteni minden olyan adatváltozásról, mely a kettőjük között megkötött szerződést, vagy annak lebonyolítását érinti (bankszámlaszám változás, cím, ill. elérhetőség változása, kapcsolattartó személyek változása stb.). A partner haladéktalanul írásban értesíti a Szolgáltatót, amennyiben az általa megadott személyi adatok, illetve jogosultságok megváltoznak, és egyben tudomásul veszi, hogy az értesítés elmulasztásából adódó minden felelősség és anyagi következmény a Partnert terheli.

3. Megrendelés

3.1. A vásárolt áruk lényeges tulajdonságai, jellemzői, az áruk használatára vonatkozó utasítások a Webáruház konkrét árucikkre vonatkozó információs oldalán ismerhetők meg részletesen. Amennyiben a Partnernek a Webáruházban található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban több információra van szüksége, a Szolgáltató készséggel áll rendelkezésére.

3.2. A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett nettó ár, amely az általános forgalmi adót nem tartalmazza. A vásárlási kedvezménnyel rendelkező Partnerek a kedvezmény igénybevételére interneten keresztül történő vásárlás esetén is jogosultak. Szolgáltató jogosult egyoldalúan módosítani kedvezményrendszerét, amelyről Partnereit minden esetben előzetesen írásban értesíti.

3.3. A termékek mellett feltüntetett vételár nem tartalmazza a kiszállítás költségét. A termékek ára magyar forintban (Ft) kerül feltüntetésre.

3.4. A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Partner elállhat vásárlási szándékától.

3.5. A megrendelést a Szolgáltató Webáruházában csak regisztrált Partnertől és csak akkor fogadja el, ha a Partner a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitölti. A Szolgáltatót a Partner által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. Megrendelés feladására Webáruházban a regisztrációt követő bejelentkezés, majd a Kosár használatával van lehetőség. A Partner a kiválasztott termékeket a termék mellett, vagy a termék részletes adatlapján található „Kosárba teszem” gomb használatával teheti Kosarába. A Kosár tartalmát megtekinteni, módosítani a Weboldal jobb felső sarkában található kosár ikonra kattintva van lehetőség, ahol módosítható az egyes termékek kívánt mennyisége, illetve a Kosár tartalma törölhető („Törlés”). Amennyiben az Partner a Kosár tartalmát véglegesítette, a „Tovább a pénztárba” feliratra kattintva, a megjelenő felületen megadhatja a kívánt fizetési módot, meghatározhatja a szállítás módját, illetve a megjegyzés rovat(ok) kitöltésével kommunikálhat a Szolgáltatóval. Ha minden szükséges adatot megadott, akkor újra a „Tovább az összegzéshez” feliratra kattintva egy összegző oldalon ellenőrizheti a megrendelés adatait. A megrendelés feladására, az ajánlat elküldésére „Megrendelem” feliratra kattintást követően kerül sor. A rendelés leadása tehát a „Megrendelem” gombra kattintással történik, ami a Partner részére fizetési kötelezettséget von maga után.

3.6. Szolgáltató a Partner vételi ajánlatának (megrendelésének) megérkezését követően köteles a Partner részére a vásárlást elektronikus úton (e-mailben) visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás az ajánlat elküldésétől számított 48 órán belül Partner részére nem érkezik meg, akkor a Szolgáltató ajánlati kötöttsége, illetve a Partner vásárlási kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik.

3.7. A Partnernek a rendelés bármely szakaszában és a megrendelés Szolgáltató részére való elküldéséig a Webáruházban bármikor lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására a megrendelési felületen (pl. termék törlése a kosárból a „Törlés” feliratra kattintva, vagy a rendelés folyamatában a „Vissza” feliratra kattintva).

4. Szállítási, számlázási és fizetési feltételek

4.1. A Szolgáltató a megrendelt és házhoz szállítani kért árut saját szállítóeszközzel vagy szállítmányozó cég igénybevételével kézbesíti a Partner által a megrendelés során jelzett szállítási címre. Partnereink az aktuális szállítási díjakról és a szállítmányozó vállalatról weboldalunkon, az Átvételi és fizetési módok menüpont alatt tájékozódhatnak. Ha a Partnertől azonos napon több megrendelés is érkezik, ezek a házhoz szállítás díja szempontjából külön kerülnek figyelembevételre. Amennyiben a Partner a második rendelés leadásakor jelzi és erre a Szolgáltató visszajelzése alapján még van lehetőség, a Szolgáltató összevonhatja a megrendeléseket, a már elindított csomagok utólagos összevonására azonban már nincs mód. A Szolgáltató a szállítási díj változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már leadott rendelések szállítási díját nem befolyásolja.

4.2. A megrendelt termék – a Partner előzetes jelzése alapján - személyesen is átvehető.

4.3. A Szolgáltató áru tulajdonjog fenntartással él mindaddig, amíg Partner az áruk ellenértékét Szolgáltató részére teljes mértékben megfizeti, erre tekintettel a tulajdonjog fenntartás tartama alatt a Partner az átvett áru(k) vonatkozásában rendelkezési joggal élni nem jogosult, így többek közt azt el nem idegenítheti és meg sem terhelheti.

4.4. A Partner termékmegrendelés esetén köteles a kiszállítás időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően mennyiségi és csomagolási hiányosságokra vonatkozó reklamációt a Szolgáltatónak nem áll módjában elfogadni. Amennyiben a Partner bármi sérülést, eltérést tapasztal, azt a szállítmányozó jelenlétében a helyszínen köteles jegyzőkönyvben rögzíteni, és Szolgáltatónak 48 órán belül jelezni.

4.5. A Partnerek számára a Szolgáltató kizárólag egyedi döntése alapján biztosíthatja az áruvisszavétel lehetőségét arra az esetre, ha bármely okból a Szolgáltatótól vásárolt árut nem tudja értékesíteni. A visszavásárlási lehetőség minden esetben csak újra értékesíthető árura vonatkozik. A visszavásárlás elutasításával kapcsolatban a Partner nem jogosult kártérítési igényt érvényesíteni a Szolgáltatóval szemben.

4.6. Szolgáltató ezúton tájékoztatja Partnereit, hogy Szolgáltató kizárólag az átutalásos számlák átvételére jogosult és azonosított személyeknek biztosít átutalásos kondíció esetén számla és áruátvételt. A jogosult személy lejelentése előzetes írásbeli nyilatkozathoz kötött, amelyet a Partner cégjegyzésre jogosult személye tehet meg. A nyilatkozatban meg kell jelölnie a jogosult személy nevét valamint személyi igazolvány számát. Szolgáltató a számlaátadás során felmutatásra kérheti a személyi igazolványt a jogosult személy igazolásának céljából. Szolgáltató kijelenti, hogy az ekként rendelkezésére bocsátott személyes adatokat kizárólag a fenti célból a vonatkozó, hatályos adatvédelmi jogszabályokban mindenben megfelelően kezeli. Valamennyi adatrögzítés és/vagy módosítás a Szolgáltató írásbeli visszaigazolása után lép életbe. Szolgáltató kijelenti, hogy jelen szabályozás teljesítésének elmulasztásából eredő valamennyi kár a terheli, és Szolgáltató elutasít mindenféle kárigényt, amely a hiányos vagy hanyag tájékoztatásból fakad.

5. Szavatosság

5.1. Partner a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet. Nem fogyasztói szerződés esetén az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Egy éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait a Partner érvényesíteni már nem tudja.

5.2. Partner – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést a Partner nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére a Partner is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

5.3. A Partner a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

5.4. A Partner köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni a Szolgáltatóval.

5.5. A Partner közvetlenül a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

5.6. A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha a Partner igazolja, hogy a terméket a Szolgáltatótól vásárolta (számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben a Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Partner részére történő átadást követően keletkezett. Amennyiben a Szolgáltató bizonyítani tudja, hogy a hiba oka a Partnernek felróható okból keletkezett, nem köteles a támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a Partner köteles bizonyítani, hogy az általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

6. Egyéb rendelkezések

6.1. A Webáruház shoprenter alapokon működő információs rendszer, biztonsági foka megfelelő, használata nem jelent kockázatot, azonban javasoljuk, hogy tegye meg az alábbi óvintézkedéseket: használjon vírus és spyware védelmi szoftvereket friss adatbázissal, telepítse az operációs rendszer biztonsági frissítéseit. A Weboldalon való vásárlás feltételezi a Partner részéről az Internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

6.2. A Szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a Weboldalra való csatlakozás miatt következett be. A Partnert terheli a számítógépe, illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége.

6.3. A szolgáltatás oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amely más szolgáltatók oldalaira vezet. Ezen szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

6.4. A Szolgáltató a Partnerek által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. A megrendeléssel és a jelen ÁSZF elfogadásával együtt a nem természetes személy Partner kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Szolgáltató részére hírlevelet és egyéb reklámmegkeresést küldjön. A Szolgáltató a Partnerek adatait harmadik félnek nem adja ki, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél a Szolgáltató alvállalkozójaként/közreműködőjeként jár el. A Szolgáltató a Partnerek adatainak kezelésekor az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény mindenkor hatályos rendelkezései szerint jár el.

6.5. A Webáruház használatának megkönnyítése céljából anonim látogatásazonosítókat, ún. "cookie"-kat használ. A "cookie"-k kisméretű adatok, melyek a Honlap látogatása során a böngészőprogramon keresztül ideiglenesen a felhasználó számítógépének merevlemezére kerülnek, funkciójuk a böngészés kényelmesebbé tétele. A Webáruház által használt "cookie"-k a felhasználó személyes adatainak megismerésére, a felhasználó beazonosítására nem alkalmasak, és semmilyen módon nem okoznak hátrányt vagy kárt a számítógép használatában. A böngészőprogram beállításainak módosításával a felhasználó kiküszöbölheti a "cookie"-knak a felhasználó számítógépének merevlemezén történő megjelenését. A felhasználó a tárolt "cookie"-kat bármikor eltávolíthatja a gépéről.

6.6. A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan, külön értesítési kötelezettség nélkül módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A már leadott megrendelésekre a leadáskori ÁSZF irányadó.

6.7. A Weboldal tartalmának valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása magáncélú felhasználás céljából vagy a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett. A magáncélú felhasználáson túli felhasználás – például adatbázisban történő tárolás, továbbadás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal – kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

6.8. A szerződő Felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseiket tárgyalások útján rendezzék. Ennek sikertelensége esetén a közöttük keletkező jogviták elbírálására a hatásköri szabályok fegyelembevételével Magyarország illetékes bíróságaihoz fordulnak. Felek kikötik alkalmazandó jogként a magyar jogot.

6.9. Ezen általános szállítási feltételek magyarul készültek. Bármely idegen nyelvre történő fordítás esetén a magyar nyelvű változat az irányadó. A fentiekben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. és a mindenkor hatályos magyar jogszabályok rendelkezései az irányadók.

Budapest, 2020. január 10.